Informasjon om selskapet: Dette nettstedet(www.investico.com) drives av Faraz Financial Services (PTY) Limited, et sørafrikansk verdipapirforetak, autorisert og regulert av Financial Sector Conduct Authority i Sør-Afrika med lisensnummer 45518 for finansielle tjenester (FSP) for å tilby formidlingstjenester. Faraz Financial Services (PTY) Limited har sitt hovedkontor i 31 First Avenue East, Parktown North, Unit 9, 2193 Gauteng, Johannesburg, Sør-Afrika.

 

Faraz Financial Services (PTY) Limited eier og driver varemerket "Investico".

 

Faraz Financial Services (PTY) Limited og Value Bridge Single Member Investment Services S.A tilhører samme konsern. Value Bridge Single Member Investment Services S.A er regulert av Hellenic Capital Market Commission med lisensnummer 6/927/31-8-2021.

 

Advarsel om risiko: Forskjellskontrakter ("CFD-er") er et komplekst finansielt produkt av spekulativ karakter, og handel med dem innebærer en betydelig risiko for tap av kapital. Handel med CFD-er, som er et marginalt produkt, kan føre til tap av hele saldoen din. Husk at gearing i CFD-er kan være både til din fordel og ulempe. CFD-tradere eier ikke, eller har ingen rettigheter til, de underliggende aktivaene. CFD-handel er ikke egnet for alle investorer. Tidligere resultater er ikke en pålitelig indikator på fremtidige resultater. Fremtidige prognoser er ikke en pålitelig indikator på fremtidige resultater. Før du bestemmer deg for å handle, bør du nøye vurdere dine investeringsmål, ditt erfaringsnivå og din risikotoleranse. Du bør ikke sette inn mer enn du er forberedt på å tape. Sørg for at du fullt ut forstår risikoen forbundet med det aktuelle produktet, og søk uavhengig rådgivning om nødvendig. Les vår risikoinformasjon.

 

Regionale begrensninger: Faraz Financial Services (PTY) Limited tilbyr ikke tjenester i Det europeiske økonomiske samarbeidsområdet (EØS) eller i visse andre jurisdiksjoner som USA, British Columbia, Canada og enkelte andre regioner.

 

Faraz Financial Services (PTY) Limited gir ikke råd, anbefalinger eller uttalelser i forbindelse med kjøp, beholdning eller avhending av finansielle produkter. Faraz Financial Services (PTY) Limited er ikke en finansiell rådgiver.

Kryptovalutaer

Hva er kryptovalutaer?

Kryptovalutaer er desentraliserte penger som er basert på blokkjedeteknologi. Den aller første kryptovalutaen var Bitcoin, som ble opprettet i 2009. Siden den gang har det blitt skapt tusenvis av andre kryptovalutaer, selv om de fleste av dem i beste fall er lite omsatt. Noen kryptovalutaer kan brukes til å kjøpe varer og tjenester, mens andre har en viss nytteverdi for sin egen blokkjede. Nesten alle brukes til handel på samme måte som tradere spekulerer i prisendringer på valutaer, aksjer og råvarer.

Populære kryptovalutaer

Den desidert mest populære kryptovalutaen er Bitcoin. Dens dominans i kryptovalutamarkedet har holdt seg konstant gjennom årene, og til enhver tid utgjør markedsverdien av Bitcoin mer enn 60 % av den totale markedsverdien av alle kryptovalutaer.

Den nest største kryptovalutaen er Ethereum, og den er også ekstremt populær. Ethereum var den aller første blokkjeden som inkluderte Turing-komplette smartkontrakter, og Ethereum er hjemmet til mange desentraliserte applikasjoner (dApps), eller applikasjoner som kjører på blokkjeden. Ethereum dApps har også ført til den desentraliserte finansrevolusjonen, ettersom de fleste desentraliserte finansapplikasjonene kjører på Ethereum-nettverket.

Andre populære kryptovalutaer er Ripple, en foreslått erstatning for bankoverføringssystemet SWIFT, Litecoin, som ofte har blitt kalt Bitcoins digitale gull, og Doge, en såkalt "meme-coin" som opprinnelig ble opprettet som en spøk, men som siden har blitt ekstremt populær blant kryptovalutaentusiaster.

Hvordan handler jeg med kryptovalutaer?

Det finnes to måter å handle med kryptovalutaer på. Den ene er å kjøpe og selge kryptovalutaer gjennom en kryptovalutamegler eller børs. Dette krever at man forstår hvordan kryptovaluta-lommebøker fungerer, og at man bruker komplekse lommebokadresser og private nøkler. Hvis man gjør en feil når man overfører kryptovalutaer, er det sjelden mulig å få tilbake myntene.

Den andre måten er å spekulere i kursendringer på kryptovalutaer ved hjelp av CFD-er. Denne metoden innebærer ikke faktisk eierskap av kryptovalutaer, og du trenger ikke å bekymre deg for lommebøker, adresser, private nøkler eller eventuelle feil ved overføring av tokens.

Eksempel på handel

La oss si at du tror at prisen på Bitcoin kommer til å falle. Du kan spekulere i dette ved å gå short og selge Bitcoin mot amerikanske dollar.

Den nåværende prisen på Bitcoin er 16 000 dollar, og du bestemmer deg for å selge 3 kontrakter (hver tilsvarer 1 BTC).

Hvis du har rett og Bitcoin faller, kan du stenge posisjonen med fortjeneste. La oss si at Bitcoin faller med 10 % til 14 400 dollar. Du kan stenge kontraktene dine til denne prisen og innkassere differansen på 4 800 dollar (1 600 dollar x 3 kontrakter).

Men du kan like gjerne ta feil. Anta at Bitcoins pris i stedet stiger til 17 600 dollar. I så fall vil du stenge posisjonen med et tap på 4 800 dollar (1 600 dollar x 3 kontrakter).

Fordeler med handel med kryptovalutaer

Det finnes en rekke fordeler ved å handle med kryptovalutaer. Den viktigste av disse er de store prosentvise kursbevegelsene man ofte ser i kryptovalutaer. Dette gjør det lettere å realisere store endringer i kapitalen din, forhåpentligvis i din favør.

En annen fordel er at kryptovalutamarkedene aldri stenger. Mange tradere liker valutamarkedene fordi de er åpne 24 timer i døgnet og 5 dager i uken, men kryptovalutamarkedene er åpne 24/7. Du kan alltid handle med kryptovaluta.

Kryptovalutamarkeder har ingen restriksjoner mot shortsalg, så tradere kan gå long eller short.

Når du bruker CFD-er til å handle kryptovalutaer, er det en ekstra bonus å kunne bruke gearing.

Risiko ved handel med kryptovalutaer CFD-er

Det er selvfølgelig også risiko forbundet med å handle CFD-er i kryptovaluta. Interessant nok er en av fordelene også en av risikoene. Det er de store prosentvise svingningene i kryptovalutaer. Selv om dette kan føre til store gevinster, kan det også føre til store tap. Risikostyring er avgjørende når du handler CFD-er i kryptovaluta.

En annen handelsrisiko er at det ofte kan være store forskjeller i prisingen, noe som kan føre til store spreader for denne aktivaklassen.

Risikoadvarsel

Handel med Forex/CFD innebærer en høy risiko for kapitalen din på grunn av volatiliteten i det underliggende markedet. Disse produktene er kanskje ikke egnet for alle investorer. Derfor bør du forsikre deg om at du forstår risikoen og søke råd fra en uavhengig finansiell rådgiver med passende lisens.

% fullført

Betalingsmåter
For å gjøre et nytt innskudd må du først bekrefte kontoen din.
Filen din har blitt avvist. Ta kontakt med kundestøtte.
Jeg forstår

Kjære ${UserName},

Denne handlingen er ikke tilgjengelig for en demokonto.
Bytt til live-kontoen din, legg til penger og begynn å handle.

Sett inn penger på kontoen din

Denne delen er kun åpen for kunder, vennligst logg inn eller registrer deg.