Informasjon om selskapet: Dette nettstedet(www.investico.com) drives av Faraz Financial Services (PTY) Limited, et sørafrikansk verdipapirforetak, autorisert og regulert av Financial Sector Conduct Authority i Sør-Afrika med lisensnummer 45518 for finansielle tjenester (FSP) for å tilby formidlingstjenester. Faraz Financial Services (PTY) Limited har sitt hovedkontor i 31 First Avenue East, Parktown North, Unit 9, 2193 Gauteng, Johannesburg, Sør-Afrika.

 

Faraz Financial Services (PTY) Limited eier og driver varemerket "Investico".

 

Faraz Financial Services (PTY) Limited og Value Bridge Single Member Investment Services S.A tilhører samme konsern. Value Bridge Single Member Investment Services S.A er regulert av Hellenic Capital Market Commission med lisensnummer 6/927/31-8-2021.

 

Advarsel om risiko: Forskjellskontrakter ("CFD-er") er et komplekst finansielt produkt av spekulativ karakter, og handel med dem innebærer en betydelig risiko for tap av kapital. Handel med CFD-er, som er et marginalt produkt, kan føre til tap av hele saldoen din. Husk at gearing i CFD-er kan være både til din fordel og ulempe. CFD-tradere eier ikke, eller har ingen rettigheter til, de underliggende aktivaene. CFD-handel er ikke egnet for alle investorer. Tidligere resultater er ikke en pålitelig indikator på fremtidige resultater. Fremtidige prognoser er ikke en pålitelig indikator på fremtidige resultater. Før du bestemmer deg for å handle, bør du nøye vurdere dine investeringsmål, ditt erfaringsnivå og din risikotoleranse. Du bør ikke sette inn mer enn du er forberedt på å tape. Sørg for at du fullt ut forstår risikoen forbundet med det aktuelle produktet, og søk uavhengig rådgivning om nødvendig. Les vår risikoinformasjon.

 

Regionale begrensninger: Faraz Financial Services (PTY) Limited tilbyr ikke tjenester i Det europeiske økonomiske samarbeidsområdet (EØS) eller i visse andre jurisdiksjoner som USA, British Columbia, Canada og enkelte andre regioner.

 

Faraz Financial Services (PTY) Limited gir ikke råd, anbefalinger eller uttalelser i forbindelse med kjøp, beholdning eller avhending av finansielle produkter. Faraz Financial Services (PTY) Limited er ikke en finansiell rådgiver.

Indekser

Hva er indekser?

Indekser er en aktivaklasse som er svært populær blant tradere. For de som ikke er kjent med dette, er en indeks en samling av aktiva som gir tradere en gjennomsnittspris å forholde seg til, noe som gjør det enklere å følge kursutviklingen i et marked eller en bransje. Aksjeindekser er de vanligste, og disse kan kombinere aksjer basert på selskapets størrelse, bransje eller andre egenskaper.

Hvert land har en eller flere indekser basert på aksjemarkedet, og store finansmarkeder som USA og Storbritannia har mange ulike indekser. Du vil også finne at store økonomier også har såkalte "referanseindekser" som kombinerer de største eller viktigste selskapene.

Dette betyr at indeksene gir en rask oversikt over tilstanden i finansmarkedene, slik at tradere kan forutsi fremtidige bevegelser i aktivaklasser.

Populære indekser

Det finnes en rekke populære indekser fra hele verden, men de mest populære indeksene er uten tvil de som finnes i USA. Det inkluderer referanseindeksen S&P 500, Nasdaq 100 og Dow Jones Industrial 30. Utenfor USA kan tradere også finne noen potensielle muligheter.

I Storbritannia er både FTSE 100 og FTSE 250 populære, der førstnevnte er mer fokusert på multinasjonale selskaper og sistnevnte på britiske selskaper. I Europa finnes det mange populære indekser, blant annet DAX 30 i Tyskland, CAC 40 i Frankrike og FTSE MiB i Italia.

I Asia finner vi Nikkei 225 i Japan, S&P/ASX 200 i Australia og Hang Seng i Hongkong som noen av de mest populære indeksene.

Hvordan handler jeg med indekser?

Faktum er at du ikke kan handle en indeks direkte. Indeksene er rett og slett en måling av markedene, ikke et instrument som faktisk kan handles. Det finnes imidlertid noen måter å omgå dette på.

Børshandlede fond, eller ETF-er, er laget for å speile utviklingen til de fleste av de store indeksene rundt om i verden, og det er en måte å handle med indekser på. Ulempen med å handle i ETF-er er gebyrene og provisjonene du må betale.

En annen måte å handle med indekser på er å bruke den populære CFD-kontrakten (Contract for Difference), som er en måte å spekulere i indeksens verdiutvikling på.

Indeksens priseffekter

Endringer i verdien av indekser er helt normalt. Indeksverdien påvirkes av kursene på de underliggende aksjene som inngår i indeksen. Ettersom indekser kan beregnes på flere forskjellige måter (etter markedsverdi, prisvekting osv.), er det ikke alltid at endringene i en indeks er som forventet.

Dow Jones Industrial Average er for eksempel prisvektet, der hver komponent har lik vekt. Dette kan skape interessante svingninger. Når en aksje splittes, reduseres for eksempel verdien for å ta hensyn til splitten, noe som kan påvirke DJIA hvis aksjen er en del av indeksen.

Fordelene med indekshandel

Selv om det kan være interessant å handle med aksjer, foretrekker noen tradere å fokusere på handel med indekser, da dette gir en rekke fordeler.

Disse fordelene inkluderer redusert risiko som følge av indeksens mangfold. Redusert risiko kan bidra til å jevne ut avkastningen på lang sikt. Glem imidlertid ikke at det alltid er risiko involvert selv om den er redusert. En annen fordel med mangfoldet er at det gir en viss grad av kapitalforvaltning i og med at du ikke plasserer alle pengene dine i én enkelt aksje.

En av de største fordelene med å handle indekser er kanskje deres personlighet og evnen enkelte tradere har til å lese bevegelsene i indeksene svært godt. Det er langt mindre sannsynlig at indeksene opplever merkelige bevegelser, og selv om de gjør det, gjør indeksens brede karakter at bevegelsene blir mer beskjedne sammenlignet med enkeltaksjer.

Ulemper ved handel med indekser

På samme måte som gearing øker den potensielle gevinsten i en CFD-handel med indekser, øker den også det potensielle tapet. Dette gjør gearing til et tveegget sverd og både en fordel og en ulempe når gearing ikke brukes riktig.

En annen ulempe, som aspirerende CFD-tradere ofte ikke tenker over, er hvor mye research og kunnskap som kreves for å kunne forutsi indeksbevegelser. Markedene er svært komplekse, og det er ikke uvanlig at tradere blir overrasket av geopolitisk risiko som de ikke har tatt høyde for.

Risikoadvarsel

Handel med Forex/CFD innebærer en høy risiko for kapitalen din på grunn av volatiliteten i det underliggende markedet. Disse produktene er kanskje ikke egnet for alle investorer. Derfor bør du forsikre deg om at du forstår risikoen og søke råd fra en uavhengig finansiell rådgiver med passende lisens.

% fullført

Betalingsmåter
For å gjøre et nytt innskudd må du først bekrefte kontoen din.
Filen din har blitt avvist. Ta kontakt med kundestøtte.
Jeg forstår

Kjære ${UserName},

Denne handlingen er ikke tilgjengelig for en demokonto.
Bytt til live-kontoen din, legg til penger og begynn å handle.

Sett inn penger på kontoen din

Denne delen er kun åpen for kunder, vennligst logg inn eller registrer deg.