Informasjon om selskapet: Dette nettstedet(www.investico.com) drives av Faraz Financial Services (PTY) Limited, et sørafrikansk verdipapirforetak, autorisert og regulert av Financial Sector Conduct Authority i Sør-Afrika med lisensnummer 45518 for finansielle tjenester (FSP) for å tilby formidlingstjenester. Faraz Financial Services (PTY) Limited har sitt hovedkontor i 31 First Avenue East, Parktown North, Unit 9, 2193 Gauteng, Johannesburg, Sør-Afrika.

 

Faraz Financial Services (PTY) Limited eier og driver varemerket "Investico".

 

Faraz Financial Services (PTY) Limited og Value Bridge Single Member Investment Services S.A tilhører samme konsern. Value Bridge Single Member Investment Services S.A er regulert av Hellenic Capital Market Commission med lisensnummer 6/927/31-8-2021.

 

Advarsel om risiko: Forskjellskontrakter ("CFD-er") er et komplekst finansielt produkt av spekulativ karakter, og handel med dem innebærer en betydelig risiko for tap av kapital. Handel med CFD-er, som er et marginalt produkt, kan føre til tap av hele saldoen din. Husk at gearing i CFD-er kan være både til din fordel og ulempe. CFD-tradere eier ikke, eller har ingen rettigheter til, de underliggende aktivaene. CFD-handel er ikke egnet for alle investorer. Tidligere resultater er ikke en pålitelig indikator på fremtidige resultater. Fremtidige prognoser er ikke en pålitelig indikator på fremtidige resultater. Før du bestemmer deg for å handle, bør du nøye vurdere dine investeringsmål, ditt erfaringsnivå og din risikotoleranse. Du bør ikke sette inn mer enn du er forberedt på å tape. Sørg for at du fullt ut forstår risikoen forbundet med det aktuelle produktet, og søk uavhengig rådgivning om nødvendig. Les vår risikoinformasjon.

 

Regionale begrensninger: Faraz Financial Services (PTY) Limited tilbyr ikke tjenester i Det europeiske økonomiske samarbeidsområdet (EØS) eller i visse andre jurisdiksjoner som USA, British Columbia, Canada og enkelte andre regioner.

 

Faraz Financial Services (PTY) Limited gir ikke råd, anbefalinger eller uttalelser i forbindelse med kjøp, beholdning eller avhending av finansielle produkter. Faraz Financial Services (PTY) Limited er ikke en finansiell rådgiver.

CFD-ordliste

Utforsk noen av de vanligste begrepene knyttet til handel med CFD-er tilgjengelig fra Investico.

Konto

Registrering av alle transaksjoner.

Saldo på konto

Pengebeløp på en konto.

Anerkjennelse

En valuta sies å appresiere når prisen stiger som følge av markedets etterspørsel; det står for en økning i verdien av en eiendel.

Arbitrasje

Å utnytte motstridende priser i ulike markeder ved å kjøpe eller selge et instrument og samtidig ta en tilsvarende og motsatt posisjon i et beslektet marked for å tjene på små prisforskjeller.

Spør/tilbud

Prisen, eller kursen, som en villig selger er villig til å selge til.

Ausie

Den australske dollaren.

Back Office

Avdelinger og prosesser knyttet til oppgjør av finansielle transaksjoner (f.eks. skriftlig bekreftelse og oppgjør av handler, journalføring).

Betalingsbalanse

En oversikt over alle økonomiske transaksjoner mellom innbyggerne i et land og resten av verden i en bestemt tidsperiode. Betalingsbalansen sporer internasjonale transaksjoner, som omfatter varer, tjenester og kapitalstrømmer.

Handelsbalanse

Verdien av et lands eksport minus landets import.

Stolpediagram

Et verktøy for teknisk analyse. Diagrammet viser fire viktige punkter: høyeste og laveste kurs for et finansielt instrument, som danner den vertikale linjen, åpningskursen, som er markert med en liten horisontal linje til venstre for linjen, og sluttkursen, som er markert med en liten horisontal linje til høyre for linjen.

Basisvaluta

Den valutaen som en investor eller utsteder fører sin regnskapsbok i; den valutaen som andre valutaer noteres mot. I valutamarkedet anses amerikanske dollar normalt som "basisvaluta" for kurser, noe som betyr at kurser uttrykkes som en enhet på 1 USD per den andre valutaen som er notert i paret.

Grunnlagspunkt

En hundredel av en prosent.

Bjørn

En investor som tror at prisene og/eller markedet vil falle.

Bjørnemarked

Et marked som kjennetegnes av en lengre periode med fallende priser og utbredt pessimisme.

BID

Prisen som en kjøper er villig til å kjøpe til; prisen som tilbys for en valuta.

Obligasjoner

Obligasjoner er omsettelige instrumenter (gjeldspapirer) utstedt av en låntaker for å skaffe kapital. De betaler enten fast eller flytende rente, såkalt kupongrente. Når renten faller, stiger obligasjonskursene og omvendt.

Megler

En person eller et firma som formidler kjøpere og selgere, vanligvis mot et gebyr eller en provisjon. En "dealer" binder derimot kapital og tar den ene siden av en posisjon i håp om å oppnå en spread (fortjeneste) ved å avslutte posisjonen i en senere handel med en annen part.

Buba

Deutsche Bundesbank er sentralbanken i Forbundsrepublikken Tyskland.

Bull

En investor som tror at prisene og/eller markedet vil stige.

Hausse-marked

Et marked som kjennetegnes av en lengre periode med stigende priser (motsats til bearmarked).

Lysestake-diagram

Et diagram som viser dagens handelsintervall samt åpnings- og sluttkurs. Hvis åpningskursen er høyere enn sluttkursen, skraveres rektangelet mellom åpnings- og sluttkursen. Hvis sluttkursen er høyere enn åpningskursen, skraveres ikke den delen av diagrammet.

Sentralbanken

En statlig eller halvstatlig organisasjon som styrer et lands pengepolitikk og trykker landets valuta. Den amerikanske sentralbanken er for eksempel Federal Reserve, mens andre inkluderer ECB, BOE og BOJ.

Chartist

En person som analyserer diagrammer, grafer og historiske data for å identifisere trender og forutsi fremtidige bevegelser. Også kalt teknisk trader.

Rydding

Prosessen med å gjøre opp en handel.

Lukket posisjon

Eksponeringer i utenlandsk valuta som ikke lenger eksisterer. Prosessen for å lukke en posisjon er å selge eller kjøpe en viss mengde valuta for å utligne en tilsvarende mengde av den åpne posisjonen. Det vil med andre ord si å "kvadrere" posisjonen.

Kommisjonen

Et transaksjonsgebyr som belastes av en megler.

Bekreftelse

Et dokument som utveksles mellom partene i en transaksjon og som bekrefter vilkårene for transaksjonen.

Kontrakt

Standardenheten for handel.

Motpart

Deltakeren, enten en bank eller en kunde, som den finansielle transaksjonen gjennomføres med.

Kryssfrekvens

En vekslingskurs mellom to valutaer. Krysskursen sies å være ikke-standard i landet der valutaparet noteres. I USA vil for eksempel en GBP/CHF-kurs bli betraktet som en krysskurs, mens den i Storbritannia eller Sveits vil være et av de primære valutaparene som handles.

Valuta

Enhver form for penger utstedt av en stat eller sentralbank.

Valutapar

De to valutaene som utgjør en valutakurs. For eksempel: EUR/USD, GBP/JPY osv.

Valutarisiko

Risikoen for tap som følge av ugunstige endringer i valutakurser.

Daghandel

Åpning og stenging av samme posisjon eller posisjoner i løpet av samme handelsøkt.

Forhandler

En person eller et firma som opptrer som prinsipal eller motpart i en transaksjon. Oppdragsgivere tar den ene siden av en posisjon i håp om å tjene en spread (fortjeneste) ved å avslutte posisjonen i en senere handel med en annen part. I motsetning til dette er en megler en person eller et firma som opptrer som mellommann og setter sammen kjøpere og selgere mot et gebyr eller en provisjon.

Underskudd

En negativ handels- eller betalingsbalanse.

Levering

En transaksjon der begge parter overfører besittelsen av valutaene som handles.

Innskudd

Innlån og utlån av penger. Renten som penger lånes/lånes ut til, kalles innskuddsrente (eller depotrente). Innskuddssertifikater (CD-er) er også omsettelige instrumenter.

Avskrivninger

En nedgang i verdien av en valuta på grunn av markedskreftene.

Derivat

En kontrakt som endrer verdi i forhold til prisutviklingen på et relatert eller underliggende verdipapir, en future eller et annet fysisk instrument. En opsjon er det vanligste derivatinstrumentet.

Devaluering

Bevisst nedjustering av en valutas kurs, vanligvis ved offisiell kunngjøring.

ECB - Den europeiske sentralbanken

Sentralbanken for Den europeiske monetære union.

Slutten av dagen (Mark-to-Market)

Tradere regnskapsfører posisjonene sine på to måter: periodisering eller mark-to-market. Et periodiseringssystem regnskapsfører bare kontantstrømmer når de oppstår, og viser derfor bare gevinst eller tap når de realiseres. Mark-to-market-metoden verdsetter traderens beholdning ved slutten av hver arbeidsdag ved hjelp av sluttkurser eller revalueringskurser. Eventuell gevinst eller tap bokføres, og den næringsdrivende starter neste dag med en nettoposisjon.

Euro

Valutaen i Den europeiske monetære union (ØMU) som erstattet den europeiske valutaenheten (ECU).

Gjennomføringsdato

Datoen da en handel finner sted.

Fed - Den amerikanske sentralbanken

Sentralbanken i USA.

Fast valutakurs (representativ kurs)

En offisiell valutakurs fastsatt av monetære myndigheter for en eller flere valutaer. I praksis svinger selv faste valutakurser mellom bestemte øvre og nedre grenser, noe som fører til intervensjon.

Flat (firkantet, balansert)

Å verken være lang eller kort er det samme som å være flat eller firkantet. Man har en flat bok hvis man ikke har noen posisjoner, eller hvis alle posisjonene utligner hverandre.

FOMC - Den føderale åpne markedskomiteen

Federal Reserves pengepolitiske komité.

Forex - utenlandsk valuta

Samtidig kjøp av en valuta og salg av en annen i et over-the-counter-marked. De fleste større valutamarkeder noteres mot amerikanske dollar.

Fremover

Den forhåndsdefinerte valutakursen for en valutakontrakt som gjøres opp på et avtalt fremtidig tidspunkt, basert på rentedifferansen mellom de to involverte valutaene.

Fremover Poeng

Pips som legges til eller trekkes fra gjeldende valutakurs for å beregne en terminkurs.

FRA - Forward Rate Agreements (fremtidige renteavtaler)

FRA er transaksjoner som gjør det mulig å låne eller låne ut til en bestemt rente over en bestemt tidsperiode i fremtiden.

Front- og backoffice

Front office består vanligvis av handelsrommet og andre viktige forretningsaktiviteter.

Fundamental analyse

Analyse av økonomisk og politisk informasjon med sikte på å bestemme fremtidige bevegelser i et finansmarked.

Terminkontrakt

En forpliktelse til å bytte en vare eller et instrument til en fastsatt pris på en fremtidig dato. Hovedforskjellen mellom en "future" og en "forward" er at futures vanligvis handles over en børs (Exchange Traded Contacts - ETC), i motsetning til forwards, som regnes som OTC-kontrakter (Over The Counter). En OTC-kontrakt er en kontrakt som IKKE handles på en børs.

G5

De fem ledende industrilandene USA, Tyskland, Japan, Frankrike og Storbritannia.

G7

De syv ledende industrilandene, inkludert USA, Tyskland, Japan, Frankrike, Storbritannia, Canada og Italia.

BNP - bruttonasjonalprodukt

Samlet verdi av et lands produksjon, inntekter eller utgifter produsert innenfor landets fysiske grenser.

BNP - bruttonasjonalprodukt

Et bruttonasjonalprodukt pluss inntekter fra investeringer eller arbeid i utlandet.

GTC - Good-Till-Cancelled

En ordre til en forhandler om å kjøpe eller selge til en fast pris. GTC-ordren gjelder til den blir utført eller kansellert.

Hekk

Å ta en posisjon eller en kombinasjon av posisjoner for å redusere risikoen i traderens hovedposisjon.

Høy/Lav

Står vanligvis for høyeste omsatte kurs og laveste omsatte kurs for det underliggende instrumentet i løpet av en handelsdag.

Inflasjon

En økonomisk tilstand der prisene på forbruksvarer øker og dermed svekker kjøpekraften.

Opprinnelig margin

Det første innskuddet av sikkerhet som kreves for å inngå en posisjon som en garanti for fremtidig ytelse.

Interbankrenter

Valutakursene som store internasjonale banker stiller til andre store internasjonale banker.

Intervensjon

En sentralbanks tiltak for å påvirke verdien av sin egen valuta ved å gå inn i markedet. Samordnet intervensjon refererer til tiltak fra flere sentralbanker for å kontrollere valutakursene.

IRS - Renteswapper

En utveksling av to gjeldsforpliktelser når hver av dem har ulike betalingsstrømmer. Transaksjonen utveksler vanligvis to parallelle lån; ett fast og ett flytende.

Kiwi

Den newzealandske dollaren.

Ledende indikatorer

Økonomiske variabler som brukes til å forutsi fremtidig økonomisk aktivitet (f.eks. arbeidsledighet, konsumprisindeks, produsentprisindeks, detaljhandel, personlig inntekt, styringsrente, diskonteringsrente og Federal Funds Rate).

Utnyttelse

Også kalt margin. Forholdet mellom beløpet som brukes i en transaksjon og det påkrevde sikkerhetsdepositumet.

Libor - London Inter-Bank Offered Rate (interbankrente mellom banker i London)

London Inter-Bank Offered Rate. Store internasjonale banker bruker LIBOR når de låner fra en annen bank.

Avvikling

Stenging av en eksisterende posisjon ved å gjennomføre en motregningstransaksjon.

Likviditet

Et markeds evne til å akseptere store transaksjoner med minimal eller ingen innvirkning på prisstabiliteten.

Lang

En posisjon til å kjøpe mer av et instrument enn det som selges, og dermed en verdistigning hvis markedsprisene stiger.

Lang posisjon

En posisjon som øker i verdi hvis markedsprisene stiger. Når basisvalutaen i paret kjøpes, sies posisjonen å være lang.

Loonie

Den kanadiske dollaren.

Parti

En enhet for å måle beløpet for avtalen. Verdien av avtalen tilsvarer alltid et heltall.

Margin

Den nødvendige egenkapitalen som en investor må sette inn som sikkerhet for en posisjon.

Markedsfører

En forhandler som regelmessig stiller både kjøps- og salgskurser og er klar til å skape et tosidig marked for ethvert finansielt instrument.

Markedsordre

En ordre om kjøp/salg til den beste prisen som er tilgjengelig når ordren når markedet.

OCO - det ene opphever det andre

En betinget ordre der utførelsen av en del av ordren automatisk annullerer den andre delen.

Åpen ordre

En ordre som vil bli utført når markedet beveger seg til den angitte kursen. Normalt forbundet med GTC-ordrer.

Åpen stilling

En aktiv handel med tilsvarende urealisert gevinst og tap, som ikke er utlignet av en tilsvarende og motsatt handel.

Alternativer

En avtale som gir innehaveren en opsjon på å kjøpe eller selge et bestemt verdipapir til en bestemt pris innen en viss tid. Det finnes to typer opsjoner: kjøpsopsjoner og salgsopsjoner. En kjøpsopsjon er retten til å kjøpe, mens en salgsopsjon er retten til å selge.

Bestilling

En ordre er en instruks fra en kunde til en megler om å handle. En ordre kan legges inn til en bestemt kurs eller til markedskursen. Den kan også gjelde til den er utført eller til stengetid.

Stilling over natten

En handel som forblir åpen til neste virkedag.

Poeng, Pips

Betegnelsen som brukes i valutamarkedet for den minste inkrementelle bevegelsen en valutakurs kan gjøre. Avhengig av sammenhengen, vanligvis ett basispunkt (0,0001 for EUR/USD, GBD/USD, USD/CHF og 0,01 for USD/JPY).

Stilling

En posisjon er et handelssynspunkt uttrykt ved kjøp eller salg. Det kan referere til mengden av en valuta som en investor skylder.

Premium

I valutamarkedet er det antall poeng som legges til spotkursen for å fastsette en terminkurs.

Resultat (P&L)

Den faktiske "realiserte" gevinsten eller det faktiske "urealiserte" tapet som følge av handelsaktiviteter på lukkede posisjoner, pluss den teoretiske "urealiserte" gevinsten eller det teoretiske "urealiserte" tapet på åpne posisjoner som har blitt markedstilpasset.

Sitat

En indikativ markedskurs som viser høyeste kjøps- og/eller laveste salgskurs på et verdipapir til enhver tid.

Rally

Kursoppgang etter en periode med nedgang.

Rekkevidde

Forskjellen mellom høyeste og laveste kurs på en future registrert i løpet av en gitt handelsøkt.

Pris

Prisen på en valuta i forhold til en annen.

Repo - gjenkjøp

Denne typen handel innebærer salg og senere gjenkjøp av et instrument på et bestemt tidspunkt og en bestemt dato. Forekommer i det kortsiktige pengemarkedet.

Motstand

Et begrep som brukes i teknisk analyse for å indikere et bestemt kursnivå som en valuta ikke klarer å krysse. Hvis kursen gjentatte ganger ikke klarer å bevege seg over dette punktet, oppstår det et mønster som vanligvis kan formes som en rett linje.

Risikostyring

For å sikre seg mot risiko vil de benytte seg av finansiell analyse og handelsteknikker.

Roll-Over

En prosess der oppgjøret av en avtale forskyves til en annen valuteringsdato. Kostnaden for denne prosessen er basert på rentedifferansen mellom de to valutaene.

Oppgjør

Prosessen der en handel føres inn i regnskapet til motpartene i en transaksjon. Oppgjøret av valutahandler kan involvere eller ikke involvere den faktiske fysiske utvekslingen av en valuta mot en annen.

Kort

Å gå "short" er å selge et instrument uten å eie det, og å holde en short-posisjon med forventning om at kursen vil falle, slik at det kan kjøpes tilbake i fremtiden med fortjeneste.

Kort posisjon

En investeringsposisjon som drar nytte av en nedgang i markedsprisen. Når basisvalutaen i paret selges, sies posisjonen å være short.

Sted

En transaksjon som skjer umiddelbart, men midlene skifter vanligvis hender innen to virkedager etter at avtalen er inngått.

Spotpris

Gjeldende markedspris. Oppgjør av spot-transaksjoner skjer vanligvis innen to virkedager.

Spredning

Forskjellen mellom kjøps- og salgskursen, som brukes til å måle likviditeten i markedet. Mindre spread betyr vanligvis høy likviditet.

Stop Loss-ordre

En ordre om kjøp/salg til en avtalt pris. Man kan også ha en forhåndsavtalt stoppordre, der en åpen posisjon automatisk avvikles når en bestemt kurs nås eller passeres.

Støttenivåer

En teknikk som brukes i teknisk analyse og som angir et bestemt pristak og -gulv der en gitt valutakurs automatisk vil korrigere seg selv.

Bytte

En valutaswap er samtidig kjøp og salg av samme beløp i en gitt valuta til en terminkurs.

Teknisk analyse

Et forsøk på å prognostisere priser ved å analysere markedsdata, dvs. historisk prisutvikling, gjennomsnitt, volumer, åpne renter osv.

Flått

En minimumsendring i pris, opp eller ned.

Tomorrow Next (Tom/Next)

Samtidig kjøp og salg av en valuta for levering dagen etter.

Toveis pris

Både kjøps- og salgskursen oppgis for en valutatransaksjon.

Amerikansk styringsrente

Rentesatsen som amerikanske banker låner ut til sine viktigste bedriftskunder.

Verdi Dato

Den datoen motpartene i en finansiell transaksjon blir enige om å gjøre opp sine respektive forpliktelser, dvs. utveksle betalinger. For spotvalutatransaksjoner er valuteringsdatoen normalt to virkedager frem i tid. Også kjent som forfallsdato.

Volatilitet

Et statistisk mål på et markeds eller et verdipapirs kursbevegelser over tid. Det beregnes ved hjelp av standardavviket. Høy volatilitet er forbundet med høy risiko.

Volum

Antall eller verdi av omsatte verdipapirer i en bestemt periode.

Risikoadvarsel

Handel med Forex/CFD innebærer en høy risiko for kapitalen din på grunn av volatiliteten i det underliggende markedet. Disse produktene er kanskje ikke egnet for alle investorer. Derfor bør du forsikre deg om at du forstår risikoen og søke råd fra en uavhengig finansiell rådgiver med passende lisens.

% fullført

Betalingsmåter
For å gjøre et nytt innskudd må du først bekrefte kontoen din.
Filen din har blitt avvist. Ta kontakt med kundestøtte.
Jeg forstår

Kjære ${UserName},

Denne handlingen er ikke tilgjengelig for en demokonto.
Bytt til live-kontoen din, legg til penger og begynn å handle.

Sett inn penger på kontoen din

Denne delen er kun åpen for kunder, vennligst logg inn eller registrer deg.