Informasjon om selskapet: Dette nettstedet(www.investico.com) drives av Faraz Financial Services (PTY) Limited, et sørafrikansk verdipapirforetak, autorisert og regulert av Financial Sector Conduct Authority i Sør-Afrika med lisensnummer 45518 for finansielle tjenester (FSP) for å tilby formidlingstjenester. Faraz Financial Services (PTY) Limited har sitt hovedkontor i 31 First Avenue East, Parktown North, Unit 9, 2193 Gauteng, Johannesburg, Sør-Afrika.

 

Faraz Financial Services (PTY) Limited eier og driver varemerket "Investico".

 

Faraz Financial Services (PTY) Limited og Value Bridge Single Member Investment Services S.A tilhører samme konsern. Value Bridge Single Member Investment Services S.A er regulert av Hellenic Capital Market Commission med lisensnummer 6/927/31-8-2021.

 

Advarsel om risiko: Forskjellskontrakter ("CFD-er") er et komplekst finansielt produkt av spekulativ karakter, og handel med dem innebærer en betydelig risiko for tap av kapital. Handel med CFD-er, som er et marginalt produkt, kan føre til tap av hele saldoen din. Husk at gearing i CFD-er kan være både til din fordel og ulempe. CFD-tradere eier ikke, eller har ingen rettigheter til, de underliggende aktivaene. CFD-handel er ikke egnet for alle investorer. Tidligere resultater er ikke en pålitelig indikator på fremtidige resultater. Fremtidige prognoser er ikke en pålitelig indikator på fremtidige resultater. Før du bestemmer deg for å handle, bør du nøye vurdere dine investeringsmål, ditt erfaringsnivå og din risikotoleranse. Du bør ikke sette inn mer enn du er forberedt på å tape. Sørg for at du fullt ut forstår risikoen forbundet med det aktuelle produktet, og søk uavhengig rådgivning om nødvendig. Les vår risikoinformasjon.

 

Regionale begrensninger: Faraz Financial Services (PTY) Limited tilbyr ikke tjenester i Det europeiske økonomiske samarbeidsområdet (EØS) eller i visse andre jurisdiksjoner som USA, British Columbia, Canada og enkelte andre regioner.

 

Faraz Financial Services (PTY) Limited gir ikke råd, anbefalinger eller uttalelser i forbindelse med kjøp, beholdning eller avhending av finansielle produkter. Faraz Financial Services (PTY) Limited er ikke en finansiell rådgiver.

Råvarer

Hva er råvarer?

En råvare er et landbruksprodukt eller en naturressurs som kan byttes ut med andre varer av samme type. De brukes ofte som innsatsfaktorer i produksjonen og omsettes fritt over hele verden. Dette er mulig fordi råvarene kan variere noe fra produsent til produsent, men generelt er de ganske like uansett hvem produsenten er. Råvarer utgjør en av de største finansielle aktivaklassene sammen med valutaer, obligasjoner, aksjer og eiendom.

Populære råvarer

Råvarer deles inn i harde råvarer og myke råvarer. De harde råvarene utvinnes vanligvis fra jorden og er begrenset i mengde. De mest populære harde råvarene er gull, sølv og råolje. Myke råvarer er typisk landbruksprodukter som enten dyrkes, for eksempel soyabønner og mais, eller oppdrettes, for eksempel griser til svinekjøtt.

Hvordan handler jeg med råvarer?

Det finnes en rekke måter å handle råvarer på, og hver av dem har sine egne fordeler og ulemper. Den vanligste måten å handle råvarer på har i mange år vært som futures. Dette innebærer at man spekulerer i prisen på en råvare på en fremtidig dato, som kan ligge en måned eller flere år frem i tid. I noen tilfeller er det mulig å handle råvarer ved å kjøpe den fysiske varen. Dette er mest vanlig med edle metaller som gull og sølv. Du kan også handle råvarer indirekte ved å kjøpe aksjer i selskaper som produserer råvarene, eller ved å spekulere i ETF-er og aksjefond basert på utviklingen i den underliggende råvaren.

En av måtene å handle med råvarer på er ved hjelp av CFD-er. Dette er kontrakter der du handler mot en megler og spekulerer i hvilken retning prisen på en råvare vil ta. Så hvis du kjøper en CFD på gull, spekulerer du i at gullprisen vil stige. Hvis den gjør det, kan du selge CFD-en og innkassere gevinsten. Hvis prisen derimot faller, vil du tape det investerte beløpet når du stenger CFD-en.

Edle metaller

Edle metaller er noen av de mest populære råvarene. Disse omfatter gull, sølv, palladium og platina. Noen inkluderer også kobber i denne gruppen, selv om kobber er et industrielt metall. Spekulasjon i edle metaller handler ikke bare om tilbud og etterspørsel etter selve metallet, men også om å forstå utviklingen i den amerikanske dollaren, inflasjonen og alle de geopolitiske faktorene som er knyttet til gull og sølv.

Energier

Energi er en annen svært populær type råvare. Energivarer omfatter råolje, bensin og naturgass. Tradere liker energiråvarer fordi de har en tendens til å utvikle seg veldig bra. De er også sesongavhengige. Prisene på olje og naturgass kan for eksempel ofte stige om vinteren når det er meldt ekstremt kalde temperaturer. Bensin kan ofte stige om sommeren i påvente av økt etterspørsel fra ferierende forbrukere. Fordi mange av energiråvarene kommer fra Midtøsten, kan de være ganske følsomme for geopolitisk risiko i regionen.

Eksempel på handel

La oss si at du ønsker å handle gull og har bestemt deg for å gjøre det ved hjelp av CFD-er. Vi antar at gull noteres til 1 821,00 dollar på kjøps- og 1 821,50 dollar på salgssiden. Salgskursen er det du må betale for å gå long. Du kan åpne en mini CFD på 10 gram gull, noe som tilsvarer gull til en verdi av 18 215 dollar. Videre, la oss si at du bruker en gearing på 20:1. Det betyr at du må stille en margin på 5 %, eller 910,75 dollar.

Hvis gullet ligger på 1 851,50 dollar en uke senere, vil du tjene 300 dollar på handelen, men hvis gullet faller til 1 791,50 dollar, vil du tape 300 dollar på handelen. Megleren vil ta rentekostnader for den uken du har hatt kontrakten, men du vil grovt sett få en gevinst eller et tap på 30 % på investeringen din i dette scenariet.

Fordeler ved handel med råvarer

Det finnes en rekke fordeler ved å handle med råvarer, og den som oftest nevnes, er diversifisering. Råvarer korrelerer ikke med de fleste andre aktiva, så de kan gi en form for sikring mot bevegelser i andre markeder.

Spekulanter er også glade i råvarer på grunn av deres tendens til å utvikle seg sterkt og på grunn av deres volatilitet. Begge disse faktorene kan bidra til å gi mulighet for gode handler når traderen gjør riktige prognoser, men noen ganger kan disse faktorene ha en negativ innvirkning på traderen. Endelig kan noen råvarer være en viktig inflasjonssikring, noe som kan være kjærkomment når verdien av valutaer, obligasjoner og aksjer svekkes av inflasjon.

Ulemper ved handel med råvarer

På samme måte som gearing øker den potensielle gevinsten ved CFD-handel med råvarer, øker den også det potensielle tapet. Dette gjør gearing til et tveegget sverd og både en fordel og en ulempe når gearing ikke brukes riktig.

En annen ulempe som aspirerende CFD-tradere ofte ikke tenker over, er hvor mye research og kunnskap som kreves for å kunne forutsi utviklingen i råvaremarkedet. Markedene er svært komplekse, og det er ikke uvanlig at tradere blir overrasket av geopolitisk risiko som de ikke har tatt høyde for.

Risikoadvarsel

Handel med Forex/CFD innebærer en høy risiko for kapitalen din på grunn av volatiliteten i det underliggende markedet. Disse produktene er kanskje ikke egnet for alle investorer. Derfor bør du forsikre deg om at du forstår risikoen og søke råd fra en uavhengig finansiell rådgiver med passende lisens.

% fullført

Betalingsmåter
For å gjøre et nytt innskudd må du først bekrefte kontoen din.
Filen din har blitt avvist. Ta kontakt med kundestøtte.
Jeg forstår

Kjære ${UserName},

Denne handlingen er ikke tilgjengelig for en demokonto.
Bytt til live-kontoen din, legg til penger og begynn å handle.

Sett inn penger på kontoen din

Denne delen er kun åpen for kunder, vennligst logg inn eller registrer deg.