Informasjon om selskapet: Dette nettstedet(www.investico.com) drives av Faraz Financial Services (PTY) Limited, et sørafrikansk verdipapirforetak, autorisert og regulert av Financial Sector Conduct Authority i Sør-Afrika med lisensnummer 45518 for finansielle tjenester (FSP) for å tilby formidlingstjenester. Faraz Financial Services (PTY) Limited har sitt hovedkontor i 31 First Avenue East, Parktown North, Unit 9, 2193 Gauteng, Johannesburg, Sør-Afrika.

 

Faraz Financial Services (PTY) Limited eier og driver varemerket "Investico".

 

Faraz Financial Services (PTY) Limited og Value Bridge Single Member Investment Services S.A tilhører samme konsern. Value Bridge Single Member Investment Services S.A er regulert av Hellenic Capital Market Commission med lisensnummer 6/927/31-8-2021.

 

Advarsel om risiko: Forskjellskontrakter ("CFD-er") er et komplekst finansielt produkt av spekulativ karakter, og handel med dem innebærer en betydelig risiko for tap av kapital. Handel med CFD-er, som er et marginalt produkt, kan føre til tap av hele saldoen din. Husk at gearing i CFD-er kan være både til din fordel og ulempe. CFD-tradere eier ikke, eller har ingen rettigheter til, de underliggende aktivaene. CFD-handel er ikke egnet for alle investorer. Tidligere resultater er ikke en pålitelig indikator på fremtidige resultater. Fremtidige prognoser er ikke en pålitelig indikator på fremtidige resultater. Før du bestemmer deg for å handle, bør du nøye vurdere dine investeringsmål, ditt erfaringsnivå og din risikotoleranse. Du bør ikke sette inn mer enn du er forberedt på å tape. Sørg for at du fullt ut forstår risikoen forbundet med det aktuelle produktet, og søk uavhengig rådgivning om nødvendig. Les vår risikoinformasjon.

 

Regionale begrensninger: Faraz Financial Services (PTY) Limited tilbyr ikke tjenester i Det europeiske økonomiske samarbeidsområdet (EØS) eller i visse andre jurisdiksjoner som USA, British Columbia, Canada og enkelte andre regioner.

 

Faraz Financial Services (PTY) Limited gir ikke råd, anbefalinger eller uttalelser i forbindelse med kjøp, beholdning eller avhending av finansielle produkter. Faraz Financial Services (PTY) Limited er ikke en finansiell rådgiver.

Aksjer

Hva er aksjer?

En aksje er en eierandel i et børsnotert selskap. Aksjer, også kalt aksjer, er en av de mest populære finansielle eiendelene som omsettes i dag. Aksjer gir også eierne rett til en andel av utbyttet fra selskapet og stemmerett.

Hvordan handler jeg med aksjer?

Det finnes flere måter å handle med aksjer på. Mange bruker en megler til å kjøpe aksjer. Direkte kjøp av aksjer innebærer imidlertid at man også må følge gjeldende regler for shortsalg og daytrading, noe som kan være krevende.

En ofte foretrukket måte å handle aksjer på er å bruke CFD-kontrakter (contracts for difference). Dette er kontrakter mellom to enheter (vanligvis traderen og megleren), der prisforskjellen i kontraktens underliggende aktivum utbetales når kontrakten lukkes. Ved å handle aksjer ved hjelp av CFD-er unngår man begrensningene ved daytrading og shortsalg som er vanlige ved kjøp av faktiske aksjer.

Populære aksjer

Det finnes bokstavelig talt titusenvis av aksjer som kan kjøpes og selges. De mest populære er ofte også noen av de største og mest populære selskapene i verden. Blant teknologiselskapene er Apple, Amazon, Microsoft og Facebook svært populære blant tradere. Andre populære aksjer er underholdningsselskaper som Disney, detaljhandlere som Wal-Mart og innovative selskaper som Tesla.

Eksempel på handel

Anta at du er interessert i Apple-aksjer fordi du tror at aksjekursen vil stige når selskapet lanserer sin nyeste iPhone-modell.

Du kommer til å bruke CFD-er for å gjøre handelen slik at du kan kjøpe og selge samme dag og ikke bli påvirket av reglene for dagshandel.

Før Apple-arrangementet der de nyeste iPhone-modellene presenteres, handles Apple-aksjen til 120 dollar, men du tror at den vil stige som følge av iPhone-lanseringen. Du kjøper 10 CFD-kontrakter for å spekulere i kursutviklingen. Hver kontrakt dekker 100 Apple-aksjer, så kjøpet gir deg kontroll over 1000 aksjer eller Apple-aksjer til en verdi av 120 000 dollar. Fordi megleren din tillater 20:1 gearing på aksjehandler, trenger du bare å legge inn 6 000 dollar for handelen.

Hvis du har rett og Apple-aksjen stiger til 130 dollar etter iPhone-lanseringen, kan du tjene 10 000 dollar (10 dollar x 1 000 aksjer). Det er en gevinst på mer enn 160 % på investeringen din.

Men du kunne også ha tatt feil, og i stedet for å tjene penger kan du oppleve at Apple-aksjen faller til 110 dollar og taper 10 000 dollar.

Aksjenes effekt på indeksmarkedet

Indekser er sammensatt av enkeltaksjer, og det bør derfor ikke komme som noen overraskelse at kursbevegelser i aksjer også kan påvirke indeksene de er en del av. Aksjenes innvirkning vil avhenge av om indeksen er kapitaliseringsvektet eller kursvektet.

I en kapitaliseringsvektet indeks er representasjonen av hvert enkelt selskaps aksjer basert på selskapets markedsverdi, og effekten på indeksen er proporsjonal med selskapets markedsverdi. Det betyr at selskaper med stor markedsverdi vil ha størst effekt på indeksen. Både S&P 500 og Nasdaq 100 er kapitaliseringsvektede indekser.

I en prisvektet indeks er det aksjens pris som bestemmer aksjens vekt i indeksen. I denne typen indekser vil de høyest prisede aksjene ha størst effekt på indeksen. En av de mest populære kursvektede indeksene er Dow Jones Industrial Average, også kalt Dow 30 eller bare Dow.

Det finnes andre metoder for vekting av indekser, for eksempel fundamentalvektet og likevektet, men kapitaliserings- og kursvektet gjennomsnitt er vanligst.

Fordeler med aksjehandel

Det er en rekke fordeler med aksjehandel. For det første er det mulig å kjøpe og selge aksjer, enten du kjøper de faktiske aksjene eller velger å spekulere i kursendringer ved hjelp av CFD-er.

Aksjer har også en tendens til å utvikle seg ganske godt basert på det underliggende selskapets finansielle styrke. Dette kan gjøre det svært nyttig å forutse kursutviklingen i aksjer.

Og siden det er så mange aksjer å velge mellom, er det aldri mangel på handelsmuligheter.

Ulemper ved aksjehandel

På samme måte som gearing øker den potensielle gevinsten ved CFD-handel med aksjer, øker den også det potensielle tapet. Dette gjør gearing til et tveegget sverd og både en fordel og en ulempe når gearing ikke brukes riktig.

En annen ulempe som aspirerende CFD-tradere ofte ikke tenker over, er hvor mye research og kunnskap som kreves for å kunne forutsi utviklingen i aksjemarkedet. Markedene er svært komplekse, og det er ikke uvanlig at tradere blir overrasket av geopolitisk risiko som de ikke har tatt høyde for.

Risikoadvarsel

Handel med Forex/CFD innebærer en høy risiko for kapitalen din på grunn av volatiliteten i det underliggende markedet. Disse produktene er kanskje ikke egnet for alle investorer. Derfor bør du forsikre deg om at du forstår risikoen og søke råd fra en uavhengig finansiell rådgiver med passende lisens.

% fullført

Betalingsmåter
For å gjøre et nytt innskudd må du først bekrefte kontoen din.
Filen din har blitt avvist. Ta kontakt med kundestøtte.
Jeg forstår

Kjære ${UserName},

Denne handlingen er ikke tilgjengelig for en demokonto.
Bytt til live-kontoen din, legg til penger og begynn å handle.

Sett inn penger på kontoen din

Denne delen er kun åpen for kunder, vennligst logg inn eller registrer deg.