Informasjon om selskapet: Dette nettstedet(www.investico.com) drives av Faraz Financial Services (PTY) Limited, et sørafrikansk verdipapirforetak, autorisert og regulert av Financial Sector Conduct Authority i Sør-Afrika med lisensnummer 45518 for finansielle tjenester (FSP) for å tilby formidlingstjenester. Faraz Financial Services (PTY) Limited har sitt hovedkontor i 31 First Avenue East, Parktown North, Unit 9, 2193 Gauteng, Johannesburg, Sør-Afrika.

 

Faraz Financial Services (PTY) Limited eier og driver varemerket "Investico".

 

Faraz Financial Services (PTY) Limited og Value Bridge Single Member Investment Services S.A tilhører samme konsern. Value Bridge Single Member Investment Services S.A er regulert av Hellenic Capital Market Commission med lisensnummer 6/927/31-8-2021.

 

Advarsel om risiko: Forskjellskontrakter ("CFD-er") er et komplekst finansielt produkt av spekulativ karakter, og handel med dem innebærer en betydelig risiko for tap av kapital. Handel med CFD-er, som er et marginalt produkt, kan føre til tap av hele saldoen din. Husk at gearing i CFD-er kan være både til din fordel og ulempe. CFD-tradere eier ikke, eller har ingen rettigheter til, de underliggende aktivaene. CFD-handel er ikke egnet for alle investorer. Tidligere resultater er ikke en pålitelig indikator på fremtidige resultater. Fremtidige prognoser er ikke en pålitelig indikator på fremtidige resultater. Før du bestemmer deg for å handle, bør du nøye vurdere dine investeringsmål, ditt erfaringsnivå og din risikotoleranse. Du bør ikke sette inn mer enn du er forberedt på å tape. Sørg for at du fullt ut forstår risikoen forbundet med det aktuelle produktet, og søk uavhengig rådgivning om nødvendig. Les vår risikoinformasjon.

 

Regionale begrensninger: Faraz Financial Services (PTY) Limited tilbyr ikke tjenester i Det europeiske økonomiske samarbeidsområdet (EØS) eller i visse andre jurisdiksjoner som USA, British Columbia, Canada og enkelte andre regioner.

 

Faraz Financial Services (PTY) Limited gir ikke råd, anbefalinger eller uttalelser i forbindelse med kjøp, beholdning eller avhending av finansielle produkter. Faraz Financial Services (PTY) Limited er ikke en finansiell rådgiver.

CFD

Hva er en CFD?

En CFD-kontrakt (Contract for Difference) er en stadig mer populær finansiell kontrakt som brukes til å spekulere i prisene på ulike aktiva. I en CFD inngås det en kontrakt mellom kjøperen av CFD-en (kunden) og selgeren av CFD-en (megleren). Kontrakten fastsetter at kjøperen betaler eller mottar differansen mellom den nåværende verdien av det underliggende aktivumet og den fremtidige verdien av det underliggende aktivumet når CFD-en selges. Dette gjør det mulig for en kunde å spekulere i prisen på et aktivum uten å måtte kjøpe og eie dette aktivumet. Fordi CFD-er har flere fordeler, har deres popularitet økt dramatisk det siste tiåret.

Hvordan handler jeg CFD-er?

CFD-handel skjer gjennom en CFD-megler. Det aller første du må gjøre, er å opprette en konto hos en CFD-megler og deretter sette inn penger på kontoen. Deretter bør du sette deg inn i hvordan CFD-er fungerer og hvordan du legger inn ordrer på meglerens handelsplattform for å kunne begynne å handle.

Når du har gjort dette grunnleggende, må du bestemme deg for hvilket aktivum du skal spekulere i. Det er best om det er et aktivum du er kjent med, siden dette kan hjelpe deg med å forutse potensielle prisbevegelser for aktivumet. Bestem deg for om du tror at prisen på aktivumet vil stige eller falle, og basert på det, kjøp enten en lang CFD eller en kort CFD.

Når du har åpnet en posisjon, må du overvåke den. Du kan stenge posisjonen hvis den går i din disfavør for å begrense tapene dine, eller du kan vente til den er tilstrekkelig lønnsom til at du kan stenge den og hente inn fortjenesten.

Hva er fordelene?

CFD-er har blitt så populære fordi de tilbyr en rekke fordeler. Fordelene med CFD-handel er som følger:

  • CFD-er gir mulighet for gearing, noe som betyr at tradere kan utnytte kapitalen sin mer effektivt (med risiko).
  • Med CFD-er får du tilgang til alle aktivaklasser fra én plattform.
  • Det er ingen regler for shorting ved handel med CFD-er.
  • Det finnes ingen regler for daytrading ved handel med CFD-er.
  • CFD-er har gunstig skattebehandling i noen jurisdiksjoner.

Kort og lang handel

En CFD gjør det mulig for traderen å spekulere i kursutviklingen til et aktivum i begge retninger. Hvis du tror at prisen på et aktivum kommer til å stige, kan du åpne en posisjon for å spekulere i dette, noe som også kalles en "long trade". På den annen side kan du tro at prisen på et aktivum kommer til å falle. Du kan også åpne en posisjon for å spekulere i dette scenariet, og dette kalles en "short trade".

Med en long-handel får du potensiell inntjening fra stigende aktivapriser, mens du med en short-handel får potensiell inntjening fra fallende aktivapriser.

Risiko ved CFD-handel

CFD-handel har sine fordeler, men det finnes også risikoer, og det er viktig å forstå disse før man begir seg ut på denne typen spekulasjoner. En av de største risikoene er faktisk knyttet til en av fordelene med CFD-er, og det er gearingrisikoen. Selv om gearing bidrar til å effektivisere kapitalbruken, kan den også forstørre både gevinster og tap. Større gevinster er selvsagt bra, men større tap kan føre til at en trader taper alt på én enkelt dårlig håndtert handel. Dette kan også føre til at megleren din krever at du betaler tilbake mer enn du har tilgjengelig på kontoen din. Og i en spesielt volatil periode kan et kursgap skape risiko for uventede tap.

Risikoadvarsel

Handel med Forex/CFD innebærer en høy risiko for kapitalen din på grunn av volatiliteten i det underliggende markedet. Disse produktene er kanskje ikke egnet for alle investorer. Derfor bør du forsikre deg om at du forstår risikoen og søke råd fra en uavhengig finansiell rådgiver med passende lisens.

% fullført

Betalingsmåter
For å gjøre et nytt innskudd må du først bekrefte kontoen din.
Filen din har blitt avvist. Ta kontakt med kundestøtte.
Jeg forstår

Kjære ${UserName},

Denne handlingen er ikke tilgjengelig for en demokonto.
Bytt til live-kontoen din, legg til penger og begynn å handle.

Sett inn penger på kontoen din

Denne delen er kun åpen for kunder, vennligst logg inn eller registrer deg.