Informasjon om selskapet: Dette nettstedet(www.investico.com) drives av Faraz Financial Services (PTY) Limited, et sørafrikansk verdipapirforetak, autorisert og regulert av Financial Sector Conduct Authority i Sør-Afrika med lisensnummer 45518 for finansielle tjenester (FSP) for å tilby formidlingstjenester. Faraz Financial Services (PTY) Limited har sitt hovedkontor i 31 First Avenue East, Parktown North, Unit 9, 2193 Gauteng, Johannesburg, Sør-Afrika.

 

Faraz Financial Services (PTY) Limited eier og driver varemerket "Investico".

 

Faraz Financial Services (PTY) Limited og Value Bridge Single Member Investment Services S.A tilhører samme konsern. Value Bridge Single Member Investment Services S.A er regulert av Hellenic Capital Market Commission med lisensnummer 6/927/31-8-2021.

 

Advarsel om risiko: Forskjellskontrakter ("CFD-er") er et komplekst finansielt produkt av spekulativ karakter, og handel med dem innebærer en betydelig risiko for tap av kapital. Handel med CFD-er, som er et marginalt produkt, kan føre til tap av hele saldoen din. Husk at gearing i CFD-er kan være både til din fordel og ulempe. CFD-tradere eier ikke, eller har ingen rettigheter til, de underliggende aktivaene. CFD-handel er ikke egnet for alle investorer. Tidligere resultater er ikke en pålitelig indikator på fremtidige resultater. Fremtidige prognoser er ikke en pålitelig indikator på fremtidige resultater. Før du bestemmer deg for å handle, bør du nøye vurdere dine investeringsmål, ditt erfaringsnivå og din risikotoleranse. Du bør ikke sette inn mer enn du er forberedt på å tape. Sørg for at du fullt ut forstår risikoen forbundet med det aktuelle produktet, og søk uavhengig rådgivning om nødvendig. Les vår risikoinformasjon.

 

Regionale begrensninger: Faraz Financial Services (PTY) Limited tilbyr ikke tjenester i Det europeiske økonomiske samarbeidsområdet (EØS) eller i visse andre jurisdiksjoner som USA, British Columbia, Canada og enkelte andre regioner.

 

Faraz Financial Services (PTY) Limited gir ikke råd, anbefalinger eller uttalelser i forbindelse med kjøp, beholdning eller avhending av finansielle produkter. Faraz Financial Services (PTY) Limited er ikke en finansiell rådgiver.

Teknisk og grunnleggende analyse

Fundamental analyse og teknisk analyse er to ulike måter å tilnærme seg finansmarkedene på og forutsi hvilken retning kursen på et aktivum kan ta. Det er to vidt forskjellige tilnærminger, og selv om mange tradere foretrekker den ene eller den andre retningen, er det også mulig å kombinere dem for å oppnå bedre resultater når det gjelder markedsprognoser. Når du leser videre, vil du kanskje få noen ideer om hvordan du kan kombinere fundamental og teknisk analyse i din trading.

Hva er fundamental analyse?

Fundamental analyse handler om å bestemme den indre verdien av et aktivum. Den brukes oftest på aksjer, men kan også brukes på andre aktivaklasser. Ved bruk av fundamental analyse ser tradere på alt fra det store bildet av økonomisk utvikling og vekst, geopolitikk og forholdene i en bransje eller sektor. De vil også se på mindre detaljer, for eksempel den finansielle styrken til et bestemt selskap eller styrken til ledelsen. Den fundamentale analytikeren forsøker å fastslå styrken i tilbud og etterspørsel etter et produkt, en råvare eller en eiendel. De ser også på inntjening, gjeld, eiendeler og utgifter knyttet til de enkelte selskapene.

Hva er teknisk analyse?

Teknisk analyse er svært forskjellig fra fundamental analyse, ettersom tradere forsøker å forutsi kursutviklingen på aktiva basert på statistiske trender. Dette gjøres først og fremst ved å studere kursen og handelsvolumet til en aksje eller et annet aktivum. Tekniske analytikere tar utgangspunkt i at alle fundamentale data og nyheter allerede er kjent, og dermed allerede er priset inn i aktivaet. Det betyr at de fundamentale dataene kan ignoreres. I stedet ser den tekniske analytikeren etter mønstre i kursen på et aktivum for å finne ut hvordan kursen kan utvikle seg i fremtiden. Disse mønstrene kan ha prediktiv verdi basert på tidligere kursbevegelser, eller som en indikasjon på markedspsykologien bak aktivumet.

Forskjellen mellom fundamental og teknisk analyse

Den grunnleggende forskjellen mellom fundamental analyse og teknisk analyse handler om hvilke faktorer som bestemmer prisen på et aktivum. Fundamental analyse tar hensyn til alle eksterne faktorer som økonomisk politikk, bransjetrender og selskapets finansielle styrke. Fundamentalanalytikere er opptatt av alle disse faktorene, hvordan de påvirker prisen på eiendelen nå og hva eiendelens virkelige verdi er basert på disse faktorene.

Teknisk analyse er mest opptatt av kursbevegelsene i aktivaene og av de historiske mønstrene og statistikken som ligger bak disse kursene. Teknisk analyse handler også til en viss grad om traderpsykologi, siden effektiviteten til kursbevegelsene og mønstrene som brukes av tekniske analytikere, ofte har forklaringer som er forankret i markedspsykologi. Tekniske analytikere arbeider utelukkende med pris- og volumdata.

Hva er fordelene med hver av dem?

Fordelen med fundamental analyse er at man kun fokuserer på hva en bedrifts eiendeler virkelig er verdt, uten å ta hensyn til den nåværende prisen på eiendelen. Denne tilnærmingen er ideell for langsiktige investeringer. Den kan bidra til å håndtere risiko og hjelpe deg med beslutninger knyttet til aktivaallokering. På lang sikt er det dessuten størst sannsynlighet for at beslutninger som tas ved hjelp av fundamental analyse, er riktige.

Teknisk analyse gjør det mulig å analysere aktiva og markeder raskt, og siden den fokuserer på pris, kan den brukes svært effektivt til å fastsette kursmål. Teknisk analyse er også svært nyttig for kortsiktige tradere, siden den er den mest effektive metoden for å identifisere kortsiktige kursbevegelser. Markedssentiment, markedspsykologi og tilbud og etterspørsel kan observeres ved å se på et kursdiagram.

Hva er risikoen ved hver av dem?

En av de største ulempene med fundamental analyse er at det tar mye tid. I tillegg kan det være vanskelig å skaffe seg et forsprang ved hjelp av fundamental analyse, siden alle tradere har tilgang til den samme informasjonen. Fundamental analyse er også dårlig til å si noe om de kortsiktige bevegelsene i markedene.

Et ankepunkt mot teknisk analyse er at den er ganske subjektiv. To analytikere vil ofte komme til ganske forskjellige konklusjoner når de ser på det samme diagrammet. Fordi det finnes så mange analyseverktøy, er det heller ikke uvanlig at en teknisk trader rammes av analyselammelse.

Risikoadvarsel

Handel med Forex/CFD innebærer en høy risiko for kapitalen din på grunn av volatiliteten i det underliggende markedet. Disse produktene er kanskje ikke egnet for alle investorer. Derfor bør du forsikre deg om at du forstår risikoen og søke råd fra en uavhengig finansiell rådgiver med passende lisens.

% fullført

Betalingsmåter
For å gjøre et nytt innskudd må du først bekrefte kontoen din.
Filen din har blitt avvist. Ta kontakt med kundestøtte.
Jeg forstår

Kjære ${UserName},

Denne handlingen er ikke tilgjengelig for en demokonto.
Bytt til live-kontoen din, legg til penger og begynn å handle.

Sett inn penger på kontoen din

Denne delen er kun åpen for kunder, vennligst logg inn eller registrer deg.